Ponyclubs

De Vinkenhof stelt haar accommodatie ter beschikking voor ponyclubs om hier een kamp te houden. De weekplanning kan volledig door ons team worden opgemaakt, maar speciale verzoeken kunnen ook altijd naar wens worden ingepland.

 

Onze kampen zijn zowel geschikt voor kinderen met hun pony’s als voor volwassenen met paarden. Standaard bij een ponykamp wordt het kamphuis verhuurd, maar het is ook altijd mogelijk onze landhuizen en/of appartementen te huren. 

Wat wordt er gedaan tijdens het ponykamp?

 

Gedurende het ponykamp worden er naast praktijklessen ook theorielessen gegeven. De praktijklessen worden afgestemd naar het kunnen van iedere ruiter en trachten hierbij de harmonie tussen paard en ruiter te optimaliseren. Er worden zowel lessen in dressuur als in springen gegeven. Verder is er ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan het crossparcours en wie weet eindig je wel in de top 10 van onze kampioenenlijst! De theorielessen dienen ervoor om de kennis over paarden uit te breiden. Er is keuze uit verschillende onderwerpen zodat alle leeftijdsgroepen kunnen genieten van een interessante les! Enkele onderwerpen uit onze vele keuzemogelijkheden zijn: de anatomie van het paard, veel voorkomende ziektes, paarden leren begrijpen, kleurengenetica, de levensweg van het veulen, exterieurbeoordeling… Verder zijn er ook theorielessen waar een workshop aan gebonden is, zo hebben we onder andere lessen over longeren, toiletteren, scheren, rechtrichten, schriktraining en ga zo maar door! Na de theorie is het natuurlijk de bedoeling om hetgeen je geleerd hebt in de les toe te passen in de workshop!

Om de paarden ook te laten genieten van hun vrije tijd, zullen er buiten paardgerelateerde activiteiten ook spelletjes georganiseerd worden, zoals zakkenlopen, touwtrekken, voetballen, hanengevecht, speurtocht, estafette, snoephappen enzovoorts! Maar er is nog meer! Dankzij de samenwerking met Down South Events kunnen we zorgen voor een échte uitdaging! Bereid je maar al voor op boogschieten, mountainbiken, krachtmetingen en nog veel meer!

De Vinkenhof wilt ervoor zorgen dat het kamp een onvergetelijke herinnering wordt! Daarom zullen speciale thema-avonden georganiseerd worden (zoals een filmavond) en ook een bloedstollend nachtspel dat een gezellige afsluiter met kampvuur zal krijgen. Als hoogtepunt van de week is er natuurlijk onze show, volledig georganiseerd door onze deelnemers! Tijdens deze show krijgen de deelnemers de kans om te tonen wat ze geleerd hebben gedurende de week en mogen ze vrienden en familie uitnodigen om te komen kijken!

Ben je al helemaal warm gelopen voor onze kampen? Aarzel dan niet en geef ons een belletje op (0031) (0)43 4551457 of  06 55576140, of stuur een mailtje naar info@vinkenhof.com.

Ons team kijkt er alvast naar uit om met jullie een spetterende week te beleven!

Algemene voorwaarden

- Zorg er voor dat je paard en/of pony op tijd ontwormd is en het is altijd handig wanneer je het paspoort en inentingsbewijs meeneemt.
- Paarden dragen het best ijzers omdat we tijdens buitenritten af en toe een stukje over verharde weg moeten wandelen. Het kan nodig zijn dat u uw paard voorziet van stollen voor op het crossterrein.
- Ten alle tijden wordt er op De Vinkenhof met cap gereden en op het crossterrein is ook een bodyprotector verplicht!
- Stro, hooi, basisbrok en watervoorzieningen zijn inbegrepen in het verblijf van het paard. Heeft uw paard echter speciale brokken of supplementen nodig, dient u deze zelf mee te brengen.

 

De Vinkenhof is niet aansprakelijk voor schade, vermissing en/of letsel aan personen, paarden en/of materiële zaken (zoals auto's, telefoons, kleding, camera's e.d.).

 

Zonder tegenbericht gaan de deelnemers akkoord met het plaatsen van foto's genomen tijdens het ponykamp op onze website.