Paardenverblijf

 

"Geniet van de prachtige natuur vanaf de rug van uw trouwe viervoeter

en neem uw paard mee op vakantie bij De Vinkenhof!"

 

 

De Vinkenhof beschikt over een stalcomplex dat plaats biedt voor 6 paarden en over 4 hectaren weide. Terwijl u en uw gezin in een van onze landhuizen, appartementen of campingplaatsen verblijft, geniet uw paard van zijn eigen plekje tussen soortgenoten.

 

Onze stallen zijn zo gebouwd dat deze in grootte aanpasbaar zijn zodat het ook mogelijk is groepsstallen te creëren voor meerdere pony’s of paarden. Paarden die op stal verblijven worden iedere dag in de weide gezet, maar u kunt er ook voor kiezen om uw paarden de hele tijd in de weide te laten staan.

 

Bij het verblijf van uw paard is stro, hooi, watervoorziening en voer inbegrepen. Het is mogelijk om uw paard te voorzien van merriebrok, veulenbrok, conditiebrok en/of muesli. Al het voer is afkomstig uit het assortiment van PAVO. Indien uw paard echter speciale brokken of supplementen nodig heeft, dient u deze zelf mee te brengen.

 

Kiest u ervoor om uw paard in volpension te stallen, dan wordt het hooi en stro dagelijks ververst door ons team om uw paard een zo aangenaam verblijf te kunnen aanbieden als dat het thuis gewend is. Natuurlijk kunt u er ook altijd voor kiezen om uw paard volledig zelf te verzorgen gedurende uw verblijf.

Trektochten

 

Vanuit De Vinkenhof kunt u met uw paard op trektocht door onze prachtige omgeving gaan. Hierdoor is het mogelijk om de prachtige flora van dichtbij te bewonderen en misschien komt u zelfs een ree of ander wild tegen in de bossen! Uniek aan het landschap rondom De Vinkenhof zijn haar hellingen: door het hoogteverschil kunt u op de hoger gelegen gebieden genieten van een adembenemend uitzicht!

 

Faciliteiten

 

Verder heeft u ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van onze faciliteiten op het domein zoals onze piste en het crossterrein. Op onze piste kunt u zowel dressuur rijden als een sprongetje nemen. Gaat u liever voor een echte uitdaging, dan raden we u zeker ons crossterrein aan! Het crossterrein van De Vinkenhof is uniek doordat het gelegen is in een heuvellandschap: de ideale omgeving om zowel een sprongetje opwaarts als neerwaarts te trainen en daarbij natuurlijk de achterhand van uw paard aanzienlijk te versterken!

Verspreid over de velden liggen zowel lage als hoge hindernissen op u te wachten. Iedereen in het gezin kan dus genieten van deze unieke ervaring!